Meest gestelde vragen

Heb je na het bekijken van de website nog vragen? Bekijk eerst onderstaande vragen voordat je contact met ons opneemt.

1.1 Wat is de minimale leeftijd?

De minimale leeftijd is 18 jaar. Het lesmateriaal is toegespitst op de belevingswereld van volwassenen.

1.2 Hoe kan ik 2 personen inschrijven voor dezelfde cursus?

Het is niet mogelijk om 2 personen in te schrijven met hetzelfde e-mailadres. In verband met het certificaat en persoonlijke communicatie is iedere inschrijving is gekoppeld aan een individueel account met een eigen e-mailadres. Heb je geen eigen e-mailadres? Maak dan eenvoudig een gratis e-mailadres aan via bijvoorbeeld Gmail of Hotmail.

1.3 Op welk niveau kan ik het beste beginnen?

Heb je niet eerder Spaanse les gehad? Start dan met de cursus Spaans beginners 1 (intensief). Heb je al een cursus gevolgd, maar twijfel je over je niveau? Maak dan de niveautest. Hou er rekening mee dat je alleen na de eerste les over kunt stappen naar een ander niveau. Dit kan alleen in dezelfde periode, mits de alternatieve cursus van start is gegaan en er voldoende plek is in de groep.

1.4 Is er een toelatingseis?

Er geldt geen toelatingseis. Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom. Wel benadrukken we dat onze cursussen van relatief hoog niveau zijn, de lessen vrijwel geheel in het Spaans worden gegeven en het tempo van de cursus hoog ligt. We gaan er vanuit dat je de basisregels van de Nederlandse grammatica beheerst. Neem bij twijfel contact met ons op.

1.5 Kan ik een proefles volgen?

Het is niet mogelijk om een proefles te volgen. Als de cursus is begonnen willen we graag rust behouden in de groep. Om een indruk te krijgen van een Spaans les bij Fuentes kun je ons filmpje bekijken op de homepage of naar de foto-albums op onze Facebookpagina.

1.6 Hoeveel tijd moet ik naast de cursus reserveren?

Hoe snel je leert verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld genomen geldt de volgende benodigde tijd voor zelfstudie voor het behalen van de doelstellingen zoals genoemd bij de cursusomschrijving: Reguliere cursussen van 75 minuten: 3 tot 5 uur zelfstudie Intensieve cursussen van 150 minuten: 5 tot 7 uur zelfstudie.

1.7 Waarom moet ik direct de betaling van mijn cursus voldoen?

Na betaling sta je definitief ingeschreven. Zo kunnen we sneller bepalen of de cursus van start kan gaan. Je hebt wettelijk 14 dagen bedenktijd, conform de Algemene Voorwaarden. Gaat de cursus niet van start dan informeren we je over de alternatieven. Zit er geen passend alternatief tussen dan kun je dit aangeven en krijg je het lesgeld altijd binnen een week teruggestort.

Het is ook mogelijk via PayPal te betalen. Koppel je PayPal account aan je creditcard en laat je creditcard bedragen maandelijks afschrijven van je bankrekening. Dan betaal je op die manier alsnog uitgesteld.

1.8 Mijn werkgever betaalt mijn cursus. Kan ik een factuur ontvangen?

Betalen op factuur (op rekening) is niet mogelijk. Wil je dat je werkgever de cursus betaalt, dan zijn er 2 opties (De eerste optie is het eenvoudigst):
1. Schrijf je in via de website, vul alle factuurgegevens in van je werkgever, schiet de cursus voor en reken direct af. Via je account kun je de betaalde factuur downloaden en doorsturen naar je werkgever ter declaratie.

2. Laat je werkgever je inschrijving in orde maken. Nadat de betaling rond is kan je werkgever de accountgegevens op jouw naam zetten.

Tip: je kunt eventueel zelf het account alvast aanmaken met een eenvoudig wachtwoord, je werkgever de inschrijving daarmee laten doen. Na de inschrijving kun je het eenvoudige wachtwoord veranderen in een sterk, veilig wachtwoord.

1.9 Ik wil graag gebruik maken van het STAP-budget. Kan dat?

De cursussen van Fuentes vallen niet onder de STAP-regeling.

1.10 Ik wil het cursusgeld in termijnen betalen. Kan dat?

Betaling in termijnen is niet mogelijk. Bij inschrijving dient het volledige bedrag direct betaald te worden. Je hebt wettelijk 14 dagen bedenktijd. Gaat de cursus niet van start dan informeren we je over de alternatieven. Zit er geen passend alternatief tussen dan kun je dit aangeven en krijg je het lesgeld altijd binnen een week teruggestort.

1.11 Ik wil het cursusgeld contant betalen. Kan dat?

Contante betaling is niet mogelijk. We willen onze docenten niet met grote bedragen geld over straat laten gaan.

1.12 Hoe groot zijn de groepen?

In de klas zitten maximaal 12 cursisten, bij de online cursussen zijn dit er 7. In uitzonderlijke gevallen zijn dit er iets meer, bijvoorbeeld wanneer een cursist uit een andere klas een les komt inhalen of is overgestapt vanuit een andere groep.

1.13 Hoe werkt een online cursus?

De online lessen zijn vergelijkbaar met de lessen op locatie: op een vast moment in de week heb je les van je docent in een kleine klas van maximaal 7 cursisten. Is de cursus op locatie gestart en daarna omgezet naar online lessen? Dan kunnen de klassen groter zijn. Alle docenten werken met een Zoom Business account voor optimale beeld- en geluidskwaliteit. Je docent legt de lesstof uit, je kunt vragen stellen en je gaat vooral actief met elkaar aan de slag met het online lesmateriaal. Deelname aan de les is heel eenvoudig: een kwartier voor de start van de les verschijnt er een oranje knop in je account (‘Start online les’). Zodra je daar op klikt, ga je direct naar het juiste Zoom lokaal.

1.14 Vinden er later ook cursussen plaats?

Ja. Het rooster wordt regelmatig aangevuld. Bekijk het jaarrooster wanneer onze cursussen georganiseerd worden. Hou er wel rekening mee dat als je op een hoger niveau een cursus volgt en een periode over wilt slaan, dat de kans bestaat dat de cursus in een latere periode niet plaats vindt. 

1.15 Ik kan niet inloggen / nieuw wachtwoord aanvragen werkt niet. Wat nu?

Wellicht heeft je internet browser een oud wachtwoord opgeslagen. Wis je cookies of probeer het in een andere browser. Bijvoorbeeld Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari. Het kan ook zijn dat je bij het aanmelden een foutief wachtwoord hebt ingevuld. Neem in dat geval telefonisch contact met ons op. Dan helpen we je verder.

1.16 Ik ga naar de Hogere Hotelschool. Kan ik via Fuentes voldoen aan de toelatingseis?

Wil je naar de Hotelschool maar beheers je nog geen 2e moderne vreemde taal? Volg cursussen Spaans bij Fuentes om aan de toelatingseis te voldoen! Start tijdig, want je leert een taal niet binnen enkele maanden.

Spreek je al wat Spaans? Maak dan eerst de niveautest. Ben je een echte beginner, start dan zo snel mogelijk (en het liefst intensief) aan het traject. De meeste hotelscholen stellen als eis dat Halfgevorderden 2 (Eindniveau A2.2) afgerond moet zijn. Soms is ingeschreven staan voor deze cursus Spaans bij de start van de opleiding voldoende. Informeer naar de exacte toelatingseisen bij de opleiding. Wil je weten welk traject jij nodig hebt om klaargestoomd te worden voor de Hotelschool? Lees dan onze uitgebreide Fuentes Hotelschool pagina.

2.1 Bij hoeveel deelnemers gaat de cursus door?

Het minimum aantal cursisten dat nodig is om te kunnen starten is 8. Bij online cursussen zijn dit er minimaal 5.

2.2 Gaat mijn cursus door?

Log in met je e-mailadres op de website om de status van de cursus te bekijken. Het minimaal aantal deelnemers is 8 (bij online cursussen 5). De meeste aanmeldingen ontvangen we vlak voor de uiterste inschrijfdatum. Je ontvangt een bericht zodra de cursus van start gaat. Zijn er na de uiterste inschrijfdatum te weinig deelnemers, dan ontvang je een e-mail en kun je een alternatief kiezen. Zit er geen passend alternatief bij, dan kun je dit laten weten en storten we het lesgeld binnen een week naar je terug.

2.3 Mijn cursus staat niet meer op de website. Hoe kan dat?

Log in op de website om je inschrijving te raadplegen. De cursus staat namelijk niet meer op de algemene website als deze vol is of wanneer hij is geannuleerd.

2.4 Ik heb me ingeschreven voor een cursus maar daarna niets meer gehoord.

Van je inschrijving ontvang je altijd een bevestiging per e-mail. Check je spam- of reclamefolder als je geen bericht hebt ontvangen. Daarnaast kun je altijd inloggen op je account om je inschrijving te raadplegen. Hier vind je alles wat je nodig hebt. Je ontvangt een e-mail zodra we de cursus kunnen bevestigen. Gaat de cursus onverhoopt niet van start, dan mailen we je per mail alternatieven. Zit er geen passend alternatief tussen dan kun je dit aangeven en krijg je het lesgeld altijd binnen een week teruggestort.

2.5 Ik ben begonnen met een cursus Spaans op locatie. Wat gebeurt er als de lessen door de corona-maatregelen niet meer op locatie gegeven kunnen worden? 

Voor de cursussen op locatie volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid. Indien de lessen vanwege de maatregelen niet meer op locatie gegeven kunnen/mogen worden, worden deze omgezet naar online lessen (via Zoom). Op die manier kan de cursus zonder onderbreking doorgaan en volgens het oorspronkelijke rooster online worden afgerond. Annuleren of doorschuiven van (een deel van) de lessen is niet mogelijk.

2.6 Ik heb me ingeschreven voor de cursus op locatie. De cursus is nog niet begonnen. Vanwege de corona-maatregelen wordt de cursus online gegeven. Kan ik mijn inschrijving nog annuleren?

Als vóór de start van de cursus al bekend is dat deze niet op locatie kan starten vanwege maatregelen, kunnen we je inschrijving tot aan de startdatum nog kosteloos annuleren of doorschuiven naar een volgende periode. Je kunt er ook voor kiezen om met een online groepscursus mee te doen. Op die manier kun je toch met je cursus Spaans beginnen. 

2.7 Ik ben op locatie gestart met mijn cursus. De cursus kan op locatie plaats blijven vinden, maar ik kan/wil niet meer naar de lessen toe, bijvoorbeeld vanwege ziekte, quarantaine of als dit niet meer prettig voelt. Kan ik nog annuleren of (deels) doorschuiven?

Na de start van de cursus is het niet meer mogelijk om je cursus te annuleren of (deels)door te schuiven. Gaat het om 1 of 2 lessen die je niet op locatie kunt volgen? Dan kun je je afmelden via je account en eventueel een inhaalles selecteren bij een online groep. 

Kun je of wil je alle resterende lessen niet meer op locatie volgen? Neem dan contact met ons op via info@fuentes.nl. We kijken dan graag met je mee of er mogelijkheden zijn om je inschrijving om te zetten naar een online groepscursus (indien er plek beschikbaar is) binnen dezelfde cursusperiode.

2.8 Ik wil een cursus op locatie volgen. Wat zijn de corona-maatregelen op mijn leslocatie?

Voor de cursussen Spaans volgen we de maatregelen die gesteld zijn door de overheid. Op sommige locaties kunnen aanvullende maatregelen gelden. Denk hierbij aan het dragen van een mondmasker (bij verplaatsing binnen het gebouw en/of wanneer je zit) en controle van een geldige QR-code voor toegang tot de locatie. Hou er rekening mee dat deze maatregelen tijdens de cursus kunnen wijzigen. 

3.1 Wat moet ik meenemen naar de les?

Het lesboek moet je meenemen naar de les. Volg je je cursus online? Zorg er dan voor dat je je lesboek bij de hand hebt.

3.2 Hoe kom ik aan het lesmateriaal?

Log in om het lesmateriaal te raadplegen. Klik op ‘Bekijk cursus’ en vervolgens op ‘lesmateriaal’. Het lesmateriaal is 2 weken voor aanvang van de cursus beschikbaar. Zo heb je altijd de juiste versie. Via de bestelknop kun je het lesboek bestellen. Je krijgt het lesboek dan gedrukt en met een mooie kaft thuis gestuurd. Je kunt het lesboek ook kosteloos downloaden. Volg je een conversatiecursus? Neem dan ook het leesboekje mee of hou het bij de hand bij de online cursus. Het leesboekje kun je bestellen bij het lesmateriaal. Het lesmateriaal blijft tot 1 maand na afloop van de cursus beschikbaar. Zodra je staat ingeschreven voor een vervolgcursus wordt het (meest recente) lesmateriaal weer actief van de cursussen die je al hebt gevolgd. Het lesmateriaal van je vervolgcursus komt 2 weken voor aanvang van de startdatum beschikbaar.

3.3 Moet ik iets voorbereiden voor de les?

Je hoeft niets voor te bereiden voor de eerste les. Zorg er wel voor dat je je lesboek vanaf les 1 bij de hand hebt.

3.4 In welk (online) lokaal vindt de cursus plaats?

Het leslokaal staat uiterlijk 3 dagen voor aanvang van je cursus in het rooster in je account (eerst inloggen). In een enkel geval wordt het lokaal op de dag zelf bekendgemaakt. Voor online cursussen geldt: de link naar je online leslokaal is ook uiterlijk 3 dagen voor aanvang beschikbaar. Je kunt de link aanklikken in je lesrooster.

4.1 Ik ben met een cursus begonnen, maar ik kan de cursus niet afmaken. Kan ik de cursus verder afmaken in een volgende periode?

Dat is niet mogelijk. Na aanvang van de cursus is (deels) doorschuiven of annuleren niet mogelijk. Je kunt de cursus zelfstandig afmaken. Uiteraard kun je je later opnieuw inschrijven voor de cursus als je toch te veel hebt gemist.

4.2 Ik ben een les afwezig. Wat moet ik doen?

Je kunt je afmelden voor de eerstvolgende les door in te loggen en te klikken op de knop 'Inhalen en afmelden'. Je docent ontvangt een e-mail dat je de les niet aanwezig zult zijn. Voor het huiswerk kun je je klasgenoten een e-mail sturen (ook na inloggen), om te vragen of ze na je afloop van de les het huiswerk kunnen mailen. Ken je je klasgenoten nog niet? Geen probleem. Ze zullen begrijpen dat je graag op de hoogte wordt gebracht van het huiswerk. Let op: Het is niet mogelijk om een inhaalles te selecteren voor les 1. Direct na les 1 is het mogelijk om je voor les 2 af te melden. Daarna kun je je op ieder gewenst moment afmelden voor de eerstvolgende les.

4.3 Ik wil graag een les inhalen. Is dat mogelijk?

Van de reguliere cursussen van 9 lessen mag je 2 lessen missen. Van de intensieve cursussen mag je 1 van de 5 lessen missen. Mis je een les, dan kun je de lesstof prima zelfstandig thuis bijwerken met het lesboek en de online antwoorden. Je kunt je klasgenoten een e-mail sturen (na inloggen) om te vragen naar het huiswerk. Zo ben je goed voorbereid voor de volgende les.

Ga je meer lessen missen of wil je toch kijken of er een mogelijkheid is om de les in te halen? Dat kan in veel gevallen. De meeste cursussen lopen parallel, dus inhalen is doorgaans alleen mogelijk in dezelfde week.

1. Log in en selecteer 'Inhalen of afmelden'. Je ziet daarna gelijk de beschikbare inhaalmogelijkheden. (Is er geen inhaalles beschikbaar? Bestudeer dan de lesstof zelfstandig met het online lesmateriaal.)

2. Selecteer de gewenste inhaalles. Let op: je keuze kun je daarna niet meer wijzigen!

Je ontvangt een bevestiging met daarin alle informatie. Beide docenten worden geïnformeerd.  

Let op: 
- Je keuze kan niet ongedaan worden gemaakt.
- Een inhaalles kun je alleen kiezen voor de eerstvolgende les.
- Gaat het om de eerste les? Dan is het niet mogelijk om deze in te halen. Een les inhalen kan vanaf les 2.
- Loopt je cursus al? Regel het dan zo snel mogelijk voor de eerstvolgende les.
- Volg je les op locatie, dan worden er alleen opties getoond van cursussen in de buurt of bij de online klassen, als er plek is in de groep. 

4.4 Ik heb een les gemist. Wat is het huiswerk?

Je kunt je klasgenoten een e-mail sturen (na inloggen) om te vragen naar het huiswerk.

5.1 Wanneer krijg ik een certificaat?

Heb je voldoende lessen gevolgd én zit je volgens je docent op het niveau van de gevolgde cursus? Dan ontvang je na afronding van iedere cursus automatisch een (digitaal) certificaat van deelname. Op het certificaat staat het eindniveau vermeld dat je hebt bereikt. Je krijgt een notificatie per e-mail en je kunt dan het certificaat bekijken in je account. Je kunt het ook downloaden en eventueel printen. Bij de conversatiecursussen op locatie worden tijdens de laatste les papieren certificaten uitgereikt wanneer er een Europees eindniveau is bereikt (A1, A2, B1 en B2). 

Voor het behalen van het certificaat gaan we ervan uit dat je niet meer dan 2 lessen hebt gemist van een reguliere cursus van 9 lessen, en niet meer dan 1 les van een intensieve cursus van 5 lessen. Je docent beslist of het certificaat wordt toegekend.

5.2 Hoe lang hou ik toegang tot het lesmateriaal?

Na de laatste les van je cursus hou je 1 maand toegang tot het lesmateriaal. Zodra je je inschrijft voor een vervolgcursus, wordt het lesmateriaal van je afgeronde cursussen weer actief. Het lesmateriaal van de vervolgcursus is 2 weken voor aanvang beschikbaar. Let op: het lesboek wordt regelmatig vernieuwd. Het kan dus zijn dat het lesmateriaal van je vorige cursus(sen) is gewijzigd.

5.3 Heb ik bij de volgende cursus dezelfde docent?

De docent gaat zoveel mogelijk mee met de groep, indien de docent beschikbaar is en dit roostertechnisch haalbaar is. We begrijpen dat het prettig is om bij je eigen docent te blijven. Soms is het ook verfrissend en leerzaam om les te krijgen van een andere docent. Vaak is dat even wennen, maar je kunt rekenen op een goede docent die je de taal met veel enthousiasme zal leren!

5.4 Wanneer starten er nieuwe cursussen?

Je kunt iedere 5 weken starten met een beginnerscursus. Het schooljaar bestaat verder uit 4 periodes met reguliere cursussen en een zomerperiode. Bekijk het volledige jaarrooster.

5.5 Help, mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

Mail of bel ons. Ga naar de contactpagina

Reviews

Bram

Bram

“Na een geweldige zomervakantie in Spanje merkte ik hoe lastig het is jezelf verstaanbaar te maken. Meteen na terugkomst heb ik me ingeschreven. Ik heb de cursus 9 weken later afgerond en sta van mezelf te kijken! Ik vind de lessen helder en duidelijk.”

Sanne

Sanne

“Native speakers uit verschillende landen bij verschillende cursussen, waardoor je ook veel accenten meekrijgt en leert. Erg handig om in alle Spaanstalige landen je weg te kunnen vinden!”

René

René

“De cursus Spaans in Valencia was zeer zeker een rijke aanvulling op mijn cursus Spaans bij Fuentes in Nederland. Prachtig oud gebouw, deels gebaseerd op eeuwenoude elementen!”

Gail

Gail

“Spaans, zo'n mooie taal! Dat wil ik óók spreken en verstaan. Nu ruim een jaar bezig met de cursus. Mede dankzij de enthousiaste docent en gemotiveerde medecursisten ben ik trots op wat ik tot nu toe heb bereikt.”