Hotelschool

Wil je toegelaten worden tot de Hotelschool, maar beheers je nog geen 2e moderne vreemde taal? Leer Spaans bij Fuentes!

Spaans als 2e moderne vreemde taal

Misschien weet je het al heel lang of heb je het recent besloten: je wilt graag naar de Hogere Hotelschool! Voor je aanmelding bij deze opleiding is het belangrijk om niveau A2.2 te behalen van een tweede vreemde taal. De meeste scholen hebben twee opties: Duits en Spaans. Veel studenten kiezen voor Spaans en informeren bij ons voor de mogelijkheden. We hebben alvast de nodige informatie verzameld op deze pagina. Indien je aanvullende vragen hebt, neem dan contact met ons op. 

Cursussen en tijdschema

Hoe eerder je weet dat je wilt studeren aan de Hogere Hotelschool, hoe beter! Je kunt dan op tijd starten met cursussen Spaans om op het juiste niveau te komen. Hieronder staan de cursussen die je moet volgen om het niveau A2.2 te bereiken. Let op: vraag altijd zelf bij de opleiding wat het gewenste eindniveau is.

Het is niet mogelijk om zonder voorkennis direct in te stromen bij een cursus op een hoger niveau. De docent zal na de eerste les contact met ons opnemen dat je niet op het juiste niveau zit. Je ontvangt dan ook geen certificaat / bewijs van deelname. Maak daarom altijd eerst de niveautest.

Indien je bijvoorbeeld in september zou starten dan ziet het tijdschema er als volgt uit:

*Je kunt de cursussen Spaans conversatie A1 en Spaans halfgevorderden 1 op één avond combineren. Dit is mogelijk omdat je bij Spaans conversatie A1 geen nieuwe grammatica gaat leren. Deze combinatie is niet altijd in dezelfde stad mogelijk.

Hou dus in ieder geval rekening met een tijdsinvestering van tenminste 8 maanden. In sommige steden worden geen intensieve cursussen aangeboden. De tijdsinvestering is dan 11 maanden. Hou er ook rekening mee dat het gaat om het ideale traject. Het kan ook zijn dat een cursus niet van start kan gaan wegens te weinig deelnemers.

Soms accepteren scholen ook dat je staat ingeschreven voor de laatste cursus maar dat je de cursus nog wel moet afmaken. Dit kun je vooraf bij de school informeren. Bij Halfgevorderden 2 behoort geen certificaat. Wel kunnen we een bewijs van deelname afgeven voor je opleiding als je hebt voldaan aan de aanwezigheidsplicht én het eindniveau hebt behaald. Dit wordt bepaald door de docent en vragen we altijd na. Heb je teveel lessen gemist, dan ontvang je ook geen bewijs.

We kunnen niet garanderen dat alle cursussen worden aangeboden of doorgaan in de stad van jouw keuze. De grootste kans heb je als je in een grotere stad de cursussen wilt gaan volgen (denk aan: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Breda). Het kan dus voorkomen dat je moet uitwijken naar een andere stad om op het gewenste niveau te komen. 

Startdata en duur traject in Nederland

Je kunt op 9 momenten starten:

september 

duur: 8 maanden, (afgerond eind april) 

oktober

duur: 9 maanden (afgerond begin juli)

november (half)

duur: 8 maanden (afgerond begin juli)

januari 

duur: 10,5 maand (afgerond half november)

februari

duur: 9,5 maand (afgerond half november)

maart (eind)

duur: 10 maanden (afgerond eind  januari)

mei

duur: 9 maanden (afgerond eind januari)

juni

duur: 8 maanden (afgerond eind januari)

juli

duur: 10 maanden (afgerond eind april)

Bekijk het volledige jaarrooster voor de exacte startdata. Voor de aankomende periodes plaatsen we de cursussen op de website. Iedere periode voegen we nieuwe en aansluitende cursussen toe. 

Minder tijd?

Heb je wat later besloten de opleiding te willen volgen en heb je geen tijd meer om minstens 8 maanden Spaans te studeren? We hebben dan ook de optie om een cursus te volgen in Spanje. We werken met verschillende scholen samen en je kunt de lessen dan bijvoorbeeld volgen in Valencia, Sevilla of Málaga. De beste ervaring hebben we met Valencia.

In Spanje heb je circa 6 weken nodig om een geheel niveau af te ronden (6 weken voor A1, 6 weken voor A2). Je hebt dan iedere werkdag 4 uur les, 5 dagen per week. Je kunt het ook combineren: niveau A1 afronden in Nederland en voor niveau A2 naar Spanje. Dit heeft alles te maken met de hoeveelheid tijd die je beschikbaar hebt. Houd er wel rekening mee dat de kosten aardig kunnen oplopen als je kiest om een aantal weken in Spanje te studeren.