Afmelden of inhalen

Kun je een keer niet bij de les zijn? Geen probleem. Op deze pagina leggen we uit wat je kunt doen. 

Eigen klas

Je volgt je lessen Spaans op een vast moment in de week. Dat zijn de lessen waarvoor je hebt betaald en wij een plek voor je reserveren. In je account vind je het lesrooster van jouw inschrijving. Volg de lessen zoveel mogelijk in je eigen klas. Dat is zowel voor jou, je docent en je klasgenoten het fijnst. Toch kan het natuurlijk een keer gebeuren dat je niet aanwezig kunt zijn. Het is geen probleem als je een les mist. 

Een les afwezig

Via je account kun je je in de week voorafgaand aan de les afmelden voor de les. Je docent ontvangt dan direct een bericht en is op de hoogte van je afwezigheid. De gemiste les kun je zelfstandig bijwerken met het lesmateriaal. Bestudeer de lesstof van de week en maak de bijbehorende tareas (huiswerkopdrachten). Kijk ook alvast naar het volgende hoofdstuk. Na de les kun je eventueel je klasgenoten mailen voor het exacte huiswerk. De e-mailadressen van je klasgenoten -die hier toestemming voor hebben gegeven- vind je in je account bij de klas. Als je de les hebt bijgewerkt, kun je de les erna weer aansluiten. Heb je een vraag over de lesstof? Stel deze dan gerust aan het begin van de eerstvolgende les aan je docent. 

Presentieplicht

Van de reguliere cursussen mag je 2 lessen missen. Voor de intensieve cursussen is dit 1 les. Mis je niet meer lessen en heb je volgens je docent het juiste eindniveau behaald? Dan ontvang je het certificaat van deelname aan het eind van de cursus. Mis je meer lessen, maar heb je de lesstof wel zelfstandig bijgewerkt en beheers je alles? Dan kun je ook zonder certificaat door naar de vervolgcursus. 

Een les inhalen

Ga je teveel lessen missen of wil je de les toch graag inhalen? Regelmatig is er een plek vrij bij een andere (online) klas. Na je eerste les kun je iedere week kijken in je dashboard of er inhaalmogelijkheden zijn voor de eerstvolgende les. Je ziet een actueel overzicht van mogelijke inhaallessen via de knop 'Afmelden voor deze les / inhalen'. 

Zit er geen (geschikte) inhaaloptie tussen? Probeer het later nog een keer. Dit kan tot aan de start van je eigen les die je gaat missen. Is er geen inhaalmogelijkheid voor de te missen les? Meld je dan alleen af en werk de lesstof zoals hierboven aangegeven zelfstandig bij.

Het is niet mogelijk om les 1 in te halen in verband met het opstarten van de groepen. Voor deze les kun je je alleen afmelden.

Om rekening mee te houden

  • Een les inhalen kan alleen als er plek beschikbaar is bij een andere klas. Het is een extra service en geen garantie dat dit (elke week) mogelijk is.
  • Je kunt een inhaalles alleen via je account regelen tot aan de start van je oorspronkelijke les. Nadat je de inhaalles hebt bevestigd, ontvang je een bevestigingsmail met daarin alle informatie. Haal je de les online in? Dan vind je 15 minuten voor aanvang van de les de knop 'Start online les' bij je lesrooster in je account.
  • Nadat je je hebt afgemeld en/of een inhaalles hebt geselecteerd, worden de betrokken docenten op de hoogte gebracht. Je kunt het dan niet meer wijzigen of ongedaan maken. Kijk dus altijd goed naar de datum van de les waarvoor je je afmeldt en naar de gegevens van de inhaalles voordat je dit bevestigt. Kun je toch niet naar de inhaalles? Meld je dan af via je account. 
  • De cursussen lopen allemaal parallel. De inhaalles valt daardoor (nagenoeg) altijd in dezelfde week. Wel is het zo dat iedere docent een eigen planning heeft en iedere klas zijn eigen tempo. Het kan daardoor zijn dat je tijdens de inhaalles niet altijd exact dezelfde lesstof behandelt als tijdens je eigen les. Werk gemiste lesstof zelfstandig bij. Je steekt in ieder geval altijd iets van op van de inhaalles. 
  • Hou er rekening mee dat inhaalopties ook gereserveerd kunnen worden door andere inhaalcursisten. Hierdoor kan het gebeuren dat een inhaaloptie die je eerder hebt gezien niet meer beschikbaar is.
  • Via het systeem word je automatisch ingedeeld bij een (random) klas waar er nog plek is. Het is niet mogelijk om te kiezen voor een bepaalde docent. 
  • Wil je meerdere keren inhalen op hetzelfde moment, dan heb je niet per definitie dezelfde docent. Ben je volledig verhinderd op je oorspronkelijke lesdag/lestijd? Stuur ons dan een mail en informeer naar de mogelijkheden om van lesdag te wisselen. Zo hoef je niet wekelijks een inhaalles te selecteren. 
  • Voor zowel de lessen op locatie als online geldt een maximum aantal cursisten. Hierdoor kan het zijn dat er maar maximaal 1 plek beschikbaar is.
  • Wil je samen een les inhalen? Zorg er dan voor dat je allebei een inhaalles selecteert. Het is niet mogelijk om met 2 personen mee te doen via 1 aanmelding. De cursist die zich niet heeft aangemeld, staat dan namelijk niet op de presentielijst van de docent en kan niet deelnemen aan de les. Daarnaast kan de presentie daardoor ook niet worden bijgewerkt. (Het zijn vaak enkele plekken die beschikbaar zijn in verschillende klassen).
  • Het is niet mogelijk om gemiste lessen mee te nemen naar een volgende periode of hiervoor restitutie van het lesgeld te ontvangen. 

Nog niet ingeschreven? Ga naar cursusaanbod

Reviews

Corlien

Corlien

“De cursus is voor mij heel leerzaam, naast de lessen in de taal zelf komen ook aspecten als cultuur in Spaanstalige landen aan de orde. De cursus wordt op een interactieve manier door bekwame en enthousiaste Spaanstalige leerkrachten gegeven.”

Céline

Céline

“Lekker pittig tempo en veel Spaans spreken in de les. Het was de perfecte voorbereiding voor mijn verhuizing naar Barcelona. ¡Gracias, Fuentes!”

Beate

Beate

“Na een paar cursussen elders te hebben gevolgd, heb ik bij Fuentes gevonden wat ik zocht! Duidelijk lesmateriaal, veel aanbod van video's en grammatica en bovendien een fijne leerkracht. Daarmee gaat het zéker lukken, om de Spaanse taal eigen te maken.”

Yvonne

Yvonne

“Ik vind de lessen van Fuentes helemaal super! Wel pittig, het vergt wel wat studietijd, maar de vorderingen zijn navenant. Ik ga door!”